Vergoeding & verzekering

Vergoeding en verzekering

 

 

Logopedische behandeling wordt door uw ziektekostenverzekering vanuit het basispakket vergoed. U hoeft hiervoor niet aanvullend verzekerd te zijn. (U hoeft géén eigen bijdrage per behandeling te betalen.)

 

Houdt u wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico dat van toepassing is voor verzekerden van 18 jaar en ouder. In 2022 bedraagt het eigen risico €385,- afhankelijk van het soort verzekering dat u heeft afgesloten.

 

U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts, specialist of tandarts. Neem deze verwijsbrief, je zorgverzekeringspas en een geldig identiteitsbewijs mee naar de eerste afspraak. Paspoort, id-kaart en rijbewijs zijn geaccepteerde identiteitsbewijzen. Sinds januari 2012 is het bij een aantal zorgverzekeraars mogelijk om zonder verwijsbrief naar logopedie te gaan. Wij zijn daardoor direct toegankelijk (DTL). Zie hier voor meer informatie.

 

De zorgverzekeraars zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Ook de logopedie staat door de bezuinigingen onder druk. Een aantal zorgverzekeraars betalen de logopedisten minder dan het vastgestelde tarief van de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) waardoor veel logopedisten geen contract meer met deze zorgverzekeraars aangaan en waardoor de cliënt moet bijbetalen. Ik heb ervoor gekozen om de contracten wel te tekenen. Zo bent u gegarandeerd van logopedie zonder dat u van mij een rekening krijgt. Tarieven logopedie.