De logopedist

De logopedist

 

 

Ik ben Miranda Wijnholds en ik ben in 1998 met mijn gezin in Dronten komen wonen.

 

Mijn opleiding HBO-logopedie heb ik deels aan Fontys hogeschool in Eindhoven en deels aan Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle gevolgd.

 

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het (speciaal) onderwijs en in 2 all-round logopediepraktijken. In deze praktijken werden allerlei stoornissen en problemen behandeld. Mede daardoor heb ik in februari 2009 een all-round praktijk kunnen openen.

 

Ik werk samen met collega's, scholen, peuterspeelzalen, artsen, KNO-artsen en andere specialisten om goede paramedische gezondheidszorg te kunnen bieden.

 

Zo heb ik samen met een aantal tandartsen de cursus OMFT (Oro-MyoFunctionele Therapie) gevolgd. Wanneer het evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond is verstoord zoek ik de samenwerking met de tandarts en/of de orthodontist.

Tevens heb ik de cursus dyslexiebehandelaar in de eerste lijn afgerond, waardoor ik kinderen en ouders van kinderen met lees- en spellingproblemen kan begeleiden.


In 2022 heb ik de opleiding Beelddenken, leermethode 'Ik leer anders’ gevolgd om zo de groep beelddenkers te helpen grip te

krijgen op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden lesstof van logopedie. Het meest recent is de nascholing

in de fonologie: onderzoek en behandeling.

 

Om mij te kunnen blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen en neem ik deel aan de kwaliteitskring Flevoland.